вже рветься в небо журавля

Були зима, весна і літо.
Зійшли вітри, вода, сніги.
Лише не в'януть горецвіти
і сатаніють вороги.

Тратують жито танки, танки,
і скиглить ранена земля,
і б'ють по мальвах скалки, скалки,
і рветься  в небо журавля.

Туга і сум по Україні.
Не більше їх, аніж шальги.
І в цьому неозорім гніві
кохання нищить ланцюги.


Рецензии