Тбилиси

Скоро осень подбросит красок
И покажет свой хвостик лисий.
Я устану от войн и встясок
И уеду к тебе в Тбилиси.
Что тебе привезти из Минска?
Караткевiча том на мове?
Он в начале большого списка –
Всё у выхода, наготове.
К Арташесу зайду и Владу,
За футбол им налью по пиву,
Прочитаю свою балладу,
Тую, што ўзялі ў «Нашу Ніву»…
Не сумуй, дарагая, хутка
Прылячу да цябе на крылах.
Беражэ мяне твая хустка,
Што на ўдачу мне падарыла.
Беражэ мяне тваё слова,
І таму я так смела крочу…
Я лячу да цябе, Куркова,
Кожнай жнівеньскай сумнай ноччу.

25.08.2022


Рецензии