Перпилагдин баядар

Зи к|анида верхьидакай  куьрсарнава перпилаг.
Ават|а квехъ галтад тахьайд перпилагда инал лагь!

Ван хьанани квез садрани перпилагдин манияр,
Вилик фирла руьгь хкаждай, шадвал галай лирлияр?

Гагь ак| жезва чилин шардин винелай за лув гузва,
Перпилагдин макьамари заз виликди рум гузва.
 
Гагь на лугьун авазри зун тухуз ава сувариз,
А суварин кьакьан рагар муьтуьгъзава лекьре хьиз.

Гагь-гагь ахъа жезва саки вилик зурба тир са гьуьл.
Гьуьлуьн ванци шадарзава лап хушдаказ зи гуьгьуьл.

Амма кьулухъ...Хъфидайла азабдава перпилаг,
Ишехьзава гъам квай нотар, алахьзава саки  агь?!

...Ана хъсан зат|ни хьанач, акъваз, фимир гьич кьулухъ,
Лув це вилик чан перпилаг, хутахмир на зун кьулухъ!
Теране Керимова Оруджева


Рецензии