провiщувальне

Безжальні шати стиглої журби
тебе сьогодні щільно оповили
й новИнний трунок позбавляє сили,
примножуючи мертвих щодоби...

Вже звично мовчки ти ховаєш їх,
та іменами повниш чашу люті.
І в пальці, гнівним відчаєм зігнуті,
береш не хустку плачу, а батіг.

І без вагань — в пекельніший з боїв,
туди, де запах паленої плоті.
В несамовито-злім коловороті
від сажі обладунок почорнів...

Однак невдовзі прийде день, коли
пітьму й жалобу ти із себе скинеш.
Гучний, жаданий, переможний фініш
зустрінеш, вбравшись в інші кольори!
 
Усміхнена, згадаєш, що тобі
пасують барви сонячна й небесна.
Розгорнеш крила і з палким "воскресла!"
злетиш у знов спокійну голубінь!..


Рецензии