Цветок

                Болгарский
                Мир и Люди

               
                Ц В Я Т

                Менят се днес нещата,
                но не и към добро.
                Отново е войната
                неизтребимо зло.

                Оръжия най-нови,
                са силата й пак.
                Да покоси готова
                е хората до крак.

                Какво ли да направим
                и как да се спасим?
                Навред пламтят пожари
                и гъст се вие дим.
 
                И сякаш безнадежден
                е земният ни свят.
                Но из праха поглежда
                разцъфнал храбро цвят.

                Ана  Величкова


Рецензии