Разъединенные Штаты

                Болгарский
                Мир и Время


                РАЗЕДИНЕНИТЕ  ЩАТИ

                Те са световните намесвачи -
                други като тях няма.
                Всяка тяхна крачка
                е користна измама.

                Войни, бази, пропаганда... -
                това са техните средства.
                Светът няма да се оправи.
                Докога? - неизвестно.

                Няма демокрация, ни права.
                Всичко е алчна сметка.
                За всяка държава и душа
                градят тъмнична клетка.

                Време е вече да мирясат,
                на континента си да останат,
                да усмирят страстите си.
                Да прозвучи мирна камбана!

                Ана  Величкова


Рецензии