Последняя попытка

 
                Болгарский
                Мир и Я

               
                ПОСЛЕДЕН  ОПИТ

                Отдавна желаех да плавам
                със собствена лодка в морето.
                Най-после аз се отправих
                към слънчеви водни пътеки,
                към острови, тайни рифове,
                за които пишех стихове.

                Но буря внезапна размята
                моята лодка мечтана -               
                в прибоя ехтящ я запрати,
                на късове я разцепи.
                На сушата пак останах
                с разбита надежда в сърцето.

                Отлитат години броени
                и няма за плаване време...

                Ана  Величкова


Рецензии