Спасите!

                Болгарский
                Мир и Люди


                СПАСЕТЕ!

                Войни и войни...
                Безкрайни страдания.
                Днес много страни
                са в клетки поставени -
                да са съгласни
                с всяко решение,
                на всичко прекрасно
                да гледат с презрение.

                Кроежи опасни,
                заплаха голяма.
                Светът е тласнат
                към гибелна яма.
                Хора, бдете! -
                е казал Поетът.
                Живота спасете,
                спасете Човека!

                Ана  Величкова


Рецензии