Космiчна балада

Кінець. Все висловив, як зміг.
Перечитав, порвав і знову
Писав, писав. За кожним  словом -
Образливий, болючих сміх.

Космічної ракети звивсь
Над містом зблиск яскраво й нагло.
Біжить дівча так, наче прагне
Пташиною злетіти ввись.

Куди? Ракеті навздогін?
Голубкою в космічні нетрі?
В шаленім леті  в тій ракеті
Свою шаленість гасить він!

І вмить спливло її життя,
А він летів, і гострим болем
Десь за диявольським Алголем
Прийшло до нього каяття.

В німій міжзоряній імлі
Здогадка канчуком шмагнула.
Назад! Та пізно: на Землі
Тисячоліття промайнули!

      20і3


Рецензии