Серпень - не прощання

Закінчується літо… Місяць серпень
Струмує золотим вечірнім світлом,
В запасі в нього безліч мрій і прагнень,
Тож надихає світ духмяним цвітом.

Бо ж серпень, знайте, - не спекотний липень,
Він і тихіший, і добріший значно,
Чарує щедро глибиною вражень
І навіть пахне він затишно й смачно.

Не любить серпень метушню і тугу,
Дарує щедро горобини грона,
Мрійливо йде по лісу та по лугу
І разом з вітром шелестить у кронах.

Я дні серпневі нанижу, як буси,
Сховаю краплі літа від негоди,
Хай промінцями стануть ці спокуси,
Коли відчую взимку знак незгоди.

І хоч птахи уже летять у вирій,
І чути Осені упертий повів,
Я знаю, серпень - не прощання… Вірю,
Що місяць цей - передчуття любові…


Рецензии