Гуляла ночь

    Н.Бидненко
Гуляла ніч під грім і блискавиці,
Різвився серпень, наче молодий.
Мої бажання – волелюбні птиці –
Все мчали вдаль, у дощ і вітровій.
Туди, де море радості й любові,
До щастя шлях відкритий кораблю.
Та обривалось все те на пів слові
І лиш відлуння йшло коротким «лю!».
А дощ іде. Змиває з вікон втому,
Змиває пил непроханих бажань.
Не побажаю в світі я нікому
В полоні буть нездійснених чекань.
Хай прилітає до голубки голуб,
Нехай розлуки швидко плине час.
Ми – тільки учні в цій життєвій школі
І вчитель-Доля знає все про нас!

***
Гуляла ночь под молнию и гром.
Резвился август, словно молодой.
Мечты мои   птицей вольной -
Всё мчались вдаль, и в дождь и ветровой.
Туда, где море радости, любови
И к счастью путь открытый кораблю.
Но оборвалось резко так, на полуслове
И эхом шло коротким только "лю!".
А дождь идёт. С окон усталость смоет,
Смывает пыль непрошеных желаний.
Не пожелаю в мире я такого -
В плену остаться у  напрасных ожиданий.
Пусть прилетит к голубке  её голубь,
Пускай разлуки уже минет час.
Мы только учимся  у жизни в её школе,
Судьба - учитель  знает всё про нас!


Рецензии