Сиджу на пеньочку

Сиджу я  на пеньочку
Дивлюся  у віконце,
День вже закінчився
І заходить сонце.

Вже заходить сонечко
Спати час лягати,
А так би хотілося
Піти погуляти.

Та тільки мати не пускає
Каже « Іди спати !»
Бо збуджу до сходу сонця
Щоб ішла працювати.

Ти ж знаєш селянина
Жде завжди робота.
Нема ні неділі в нас  ,
Немає і суботи.

І лише тоді коли прийде
Зимонька – зима
От і буде відпочинок
Роботи нам  нема.

Бо огород снігом засипле
Землі дасть відпочити,
Щоб наступною весною
Було що робити.

Бо така доля селян
Ніколи їм лінуватись,
Зате заглянеш у підвал,
Є чим любуватись.


13.08.2022


Рецензии