Мiй бурштиновий серпню

Доспівує ще літо цвіркунами
І сонячними пахне вергунами,
Рясніють груші, яблука та сливи,
Вже й кукурудза розпустила гриви.

Палке, рум'яне, ніжне, сите й пишне,
Як українка - і свята, і грішна,
Усміхнене та чисте як дитина,
Ув осінь українське літо лине...

Перевертню, мій бурштиновий серпню!
Прощатися з тобою так нестерпно!
І дні гарячі, й ночі зорянисті -
Ще час у мене є до падолисту...


Рецензии