Емпатiя i симпатiя

Нічне небо наче б розкрило свою безодню,
Глибоке темно - синє небо, оздоблене
Серед ночі тисячами тисяч зірок
І в зеніт
Спрямований погляд у небесну душу не винищит
Відчуваючи,
що маю незримий, таємний зв’язок із небом сон упертістю.
Ми, розділені космічним простором,
Але почуття все одно розділені,
Так близькі духом. Нас ріднить
Єдність думок, слів, справи
І томить
Цинічність, жадібність, обман світу із жорсткою сталістю.
Нас єднає космічна музика і небесна душа
І увійшовши в зоряний світ
Не зрозумівши з яких зіркових світів
І зав’язавши вузлами різні планети.
Так все у світі пов’язано долею,
Лікуючи рани, як Всесвіт лікує.
Нас єднає музика і душа настільки
Нероздільні, що сприймаються, як
Єдине ціле. Як часто в житті мимоволі ми
Зустрічаємося очима з іншими людьми.
Неважливо, як і за яких обставин це
Відбувається. Виникає взаємна симпатія
Чи навпаки, емпатія протягом усього життя.

Перевод:

Ночное небо словно раскрыло бы свою бездну,
Глубокое темно – синее небо, украшенное
Среди ночи тысячами тысяч звезд
И в зенит
Устремленный взгляд в небесную душу не истребит
Чувствуя,
что имею незримую, тайную связь с небом сон упрямством.
Мы, разделенные космическим пространством,
Но чувства все равно разделены,
Так близки духом. Нас роднит
Единство мнений, слов, дела
И томит
Циничность, алчность, обман мира с жестким постоянством.
Нас объединяет космическая музыка и небесная душа
И войдя в звездный мир
Не поняв из каких звездных миров
И завязав узлами разные планеты.
Так все в мире связано судьбой,
Леча раны, как Вселенная лечит.
Нас объединяет музыка и душа настолько
Нераздельные, что воспринимаются как
Единое целое. Как часто в жизни невольно мы
Встречаемся глазами с другими людьми.
Неважно, как и при каких обстоятельствах это
Происходит. Возникает взаимная симпатия
Или наоборот, эмпатия на протяжении всей жизни.

Використання літератури:

1. Ільїн Є.П. Емоції і почуття. СПб: Пітер.2011.- с.297.

2. Талан С. Роман Душа Ніколь: Роман/Світлана Талан,- 2022.- 304 с.


Рецензии