САМ

Автор: Р. Русев

Стоя сам
край брега на морето
и чакам онази сълза
на момичето от скалата
смесена с морския бриз
от очи ослепели от взиране...
Прохладна вечер,
празни улици,
късна луна,
две очи
между плисък на нежна вълна,
бриз и стъпки от боси нозе,
самота разделила на две
юлски звезди
помръкнали сякаш очи
в нощ и прозорци угаснали.

Силует на брега,
ръце в скут полегнали,
вълна на пясъка почиваща
и хладен бриз
галещ лицето.

Край брега
чакам с очи ослепели от взиране
теб...


Рецензии