Бреде душа так одинока

      *        *        *

Бреде душа так одинока,
А степ широкий їй навстріч,
Не зрозуміть людські пороки
Й причин – чомУ так, певна річ?
У кожнім з роду засіяли:
Дороговказ, чи Божий знак –
Чому ж в тім зло заночувало,
Той жадібності став кунак,
Цей войовничий до нестями,
Безвільного ж по течії...
Та й світ спиною, тягне в яму,
Бо ж ми для нього нічиї.
Такий сьогодні в більшій мірі
Жорстокий, безпритульний світ,
Лише в прибуток нині віра,
Що в Божім сенсі – пустоцвіт.

Бреде душа так одинока –
Любов Вселенська не знайшлась...
Земля красива, синьоока,
Ще людства доля не збулась...
13.08.2022р.


Рецензии