Там, де бiль не змовка...

Чорні дні... Розірвані груди землі,
Там безодня, де серце колись було...
Бідні птахи ховають дітей у вогні,
Купол неба темніє- холодне скло.

Ріже чорну скибку хліба, а сіль
Сипле в рани під звуки розбитих міст.
І вервечки днів спустошує біль,
Йде червоний від крові" Великий Піст".

І хоч мрії рікою пливуть про мир,
Миром править тепер тиран- лиходій.
Справедливо рахує війна-касир-
По одному життю видає - радій!

Свіжий вітер не залиже, не спинить ран,
Білий голуб не несе "благую вість"
У багрянець вдягнувся сатана-тиран
Людську плоть перемелює - їсть і їсть!

Ні,  любов є і віра, й не без надій
Не лишився народ наш  у мряці і млі...
Боже, Боже, Ти нас знов пожалій!
Нерозумні ми діти Твої малі...


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.