За клунями плывуць па небе хмары

За клунямі плывуць па небе хмары,
Хмурнее неба. Пэўна, будзе дождж.
Сціхае вецер, заціхаюць далі,
Чамусьці стала сумна мне. Ды ўсё ж

Сяджу на ганку і дажджу чакаю,
Спякотай цяжка , вільгаці хачу.
Грыміць. І кроплі песню пачынаюць,
Я ўсміхнуся, слухаю, маўчу.

Усё мацней іх песня, а паветра
Так пахне свежасцю і водарам дажджу.
Танцуюць кроплі хораша, паверце,
Я ўсміхнуся, слухаю, гляджу...


Рецензии