Дай параду

Дай параду, Гасподзь, якой птушкай
Ўзняцца ўвысь i спяваць па-над краем?..
Поўнiць сокамi звяўшыя душы,
Даць надзею, што шлях адшукаем…

Дзень заўжды надыходзiць за ночкай,
Лье святло над прасторамi сонца.
Толькi б цемрай густой свае вочкi
Зберагчы ад слязiны салёнай.

Таюць зiмы – вiтае нас  лета,
Грэе сэрцы пасля зiмнiх льдзiнак.
Толькi б холад не выстудзiў мэту
Ўзняцца ўвысь, там дзе спеў жураўлiны.

Пралятаюць бураны шалёна,
Рвуць на латы i бруд уздымаюць.
Толькi б вера была наша моцнай,
Што засвецiцца зорка над краем…

Зло з дабром, як на шалях, у спрэчцы,
Цемры дух зацiскае у клешчы.
Нам штуршок быць у пошуках вечных,
Для аблудных трыбунам стаць  вешчым.

ДАЙ СОВЕТ

Дай совет, Господи, какой  птицей
Подняться ввысь и петь над краем?..
Наполнить соком увядшие души,
Дать надежду, что мы найдем путь...

День всегда следует за ночью,
Льёт свет над просторами солнце.
Только бы тьмой густой свои глаза
Сберечь от солёных слёз.

Зимы тают - нас встречает лето,
Греет сердце после зимнего льда.
Лишь бы холод не остудил цель
Взлететь ввысь, где песни журавлиные.

Пролетают бури яростно,

Рвут на тряпки и поднимают грязь.
Лишь бы вера была крепкой,
Что звезда засияет над краем...

Зло и добро, как на весах, в споре,
Темноты дух зажимает в клещах.
Нам толчок быть в поисках вечных,
Стать для заблудших трибуном вещим.


Рецензии