Мелодiя осiнньоi пори

Мелодію осінньої пори
Наспівує серпневий дощ сьогодні.
Неначе ноти, сипляться згори
Краплинки, щоб зігрітись на осонні.

Меланхолійний шириться мотив
І дзвінко розсипається по травах.
Доноситься з дахів речитатив,
Відлунює довірливо на лавах.

Сентиментальний смуток ожива,
Бентежно розливається по венах,
І щирий жаль за літом, що сплива,
Щемливо прозирає у катренах…

А осінь вже міняє кольори:
В садах, у лісі - уловимі зміни…
Мелодія осінньої пори
Прискорює журливих днів хвилини…

Осоння - незатінене місце, що освітлюється та обігрівається сонцем


Рецензии