Неба

Звонку неба - суцэльны блакіт!
Заварожвае ўлетку. Магніт.
І зусім не відно тэй "вады", -
Снежыць снежань - на небе ільды...

Неба звонку - суцэльны блакіт.
Аксаміт? - аксаміт! аксаміт!!!
Набрынялы сінечай. Ільды?
Снежань прыйдзе сцюдзёнай вады...

Гожы край! А найлепшы блакіт!
Фарб адметных прамністы магніт!..
- Неба, неба! вітаю: ільды?!
"На імгненне! на дні! на... гады".


Рецензии