Месяц

Белы месяц на небе ўдзень.
Жоўты човен вандруе ўночы...
Спілаванае дрэва - пень.
Жоўтым вокам сплывае ў вочы!..

Белы месяц на небе - цень
Закаханасці. Крохкасці вочы.
І ў лесе рысі - пень,
Быццам месячык, ззяе ўночы...

Белы месяц на небе ўдзень.
Вока полымя тчэцца ўночы.
Гэта казачны выбітны пень, -
Дрэў былых несмяротныя вочы!


Рецензии