Ой, браты вы мае, ой, браты...

***
Ой, браты вы мае, ой, браты…
Ты дзе там, Сярожа? А, Хведзя, дзе ты?

Вы любілі мяне, шанавалі.
У калясцы ля рэчкі каталі.

Потым пусцяць каляску з гары:
«А чорт яго, Юру, бяры!»

Ой, браты вы мае, ой, браты,
Колькі зараз без вас пустаты!..

Я сумую без вас, так сумую!
Часам сэрца ад болю не чую.

А калі вас штодня ўспамінаю,
Кожны раз я слязу праліваю.

Ой, не знаў бы я зараз нянасця!
Памаглі б раздзяліць маё шчасце…

Не зайздросныя хлопцы былі,
Ды вянкамі па рэчцы сплылі…

Ой, цячэ Церуха мая рэчка,
Нібы з памяццю марная спрэчка…

07. 08. 2022 г.


Рецензии