Ночю

             Болгарский
             Мир и Я


                В НОЩТА

                Аз гледам пак към моята звезда.
                Далече е. Едва-едва блещука.
                Завръщам се по звездната следа
                във времето на радостна сполука.

                Тя ще припламва все така в нощта
                след хиляди и хиляди години.
                Незнайно как ще се мени света,
                но всяка земна слава ще премине.

                Ана  Величкова


Рецензии