Облако цветок

                Болгарский
                Природа и Я


                ОБЛАК  ЦВЕТЕ

                Бяло, пухкаво облаче
                се появи на небето.
                Отпърво беше безформено,
                сетне заприлича на цвете.

                Цветето ми е непознато,
                навярно е фантастично.
                Ту е детелина на щастието,
                ту на разковниче прилича.

                Не си отивай, облако-цвете,
                ти си ми необходим.
                Вдъхни ми вяра в сърцето -
                в човешкия Разум неуязвим. 

                Ана  Величкова               


Рецензии