Не уходи же

      

Ах сладкое лето,
Здесь мы ощущаем твою бесподобную ласку,
Не уходи же
Сей с зеленью брег и морей синеглазка...
И с бронзою скалы,
Нагретые зноем и ждущие нашего тела,
О разноцветье,
В котором и кожа под солнцем стемнела...
А сколько в тебе здесь
Соблазнов прекрасных под южным раздольем призывным,
В неге журчащей
Отрог Кара-Дага, музеи Волошина, Грина...
Не уходи же,
Твоя непохожесть ни с чем несравнимости сказка,
Так долгожданны
В мечтах колдовские, плывущие магией краски...
04.08.2022г.

       Не утікай же

Ах літо солодке,
Тут ми відчуваєм твою незрівнянную ласку,
Не утікай же
Цей з зеленню берег й морів синьоглазка...
І з бронзою скелі,
Так спекою згріті й чекають тут нашого тіла,
У цім різнобарв'ї,
В якому і шкіра під сонцем стемніла..
А скільки в тобі тут
Спокус най прекрасних у півдня роздоллі і винах,
І в млості дзюрчанні
Відрог Кара-Дага, музеї Волошина, Гріна...
Не утікай же,
Бо несхожість ні з чим незрівнянності казка,
Ти так  довгождане
У мріях чаклунських, що плинуть у магії маски...
04.08.2022 р.


Рецензии