На Купалу

Уначы на Купалу дрэвы гавораць.
Травы чароуную силу бяруць.
З рэк глыбокiх русалкi на берег выходзяць.
Дзяучыны з кветак вяночкi плятуць.

Колькi стагоддзяу гэтаму святу?
Збiуся з лiку наш чалавек.
У карагоды хлопцы з дзяучатамi
Аб'яднацца жадаюць ад века у век.


Папараць кветку людзi шукаюць.
Дарма не вераць, што та раслiна
У сэрцы пупышкай чырвонаю ззяе,
Пяшчотна каб пахла радная зямля.

06.07.2022


Рецензии