Мiм

Міма сумны погляд,
міма,
міма нас,
туды куды,
дзе ў запляванай грымёрцы,
недапітая бутэлька
Сала кус…
Агурочак — хруст...

На твары ў міма - сум,
хутка нам ён адлюструе
нешта, ад чаго заплачам,
перацерпіць
шум ва гам апладысментаў,
выслізне ў душны рай свой…

Там з горла глыне свабоды,
у крэсла бухнецца,
засне…
Вымятаючы гніллё…

І наітыхая ўсмешка…

На твары яго ўзыдзе.


Рецензии