укр 7 Душа у вiночку

Душа  у  вiночку
Дiвчeнонька у гайочку пiд дубом стояла.
У Бога просила , щоб  iй  дав  синочка.
Оченята  голубii  наче  синнє  море.
В них велике є добро - величезне поле.
Слово тихо промовляла, у простiр послала.
Щоб ii сім'я   єдина  голос  той пiзнала.
Вiдродися  моя  врода  довгою  косою.
Почешу  ii гребiнцем , полосну  водою.
Тiй що живить людям  душi –щоб були розкутi.
Щоб пiзнали серця радiсть - та  були  вже взутi .
Щоб  розквiтла  Бога  слава i  душа  в  вiночку.
Слово  честi  промовляла  хоч  живе  в  лiсочку.
Вiдроджайся  Украiна , моя  матiр – ненько.
Не  забути  нам  нiколи  як  у простiр  рвешся.
В мене  доля є яскрава-до  дороги  звати.
Щоб  нi  хто  в нiй не загинув –  Бога треба знати.
Скоро буде  в серцi  спокiй - тишeю назветься.
Слово – iстина дитини  у  простiр  прорветься.
27072022


Рецензии