Белая ласточка

                Болгарский
                Родина и Люди


                БЯЛА  ЛЯСТОВИЦА

                Бяла лястовица!
                Български символ
                на надежда,
                здраве, късмет...
                Тя пак каца
                по жиците -
                оттам ни поглежда
                и се чуди
                на днешния ред.

                Не тачим много
                заветите от деди.
                Живеем в тревоги,
                не вървим по техните
                мъдри следи.
                За щастие
                не мечтаем дори -
                остана то
                в отвъдни предели.

                Но Бяла лястовица
                отново лети,
                а ние сме тук
                за Добро оцелели...

                Ана  Величкова


Рецензии