Мы на мяжы з табой...

Мы на мяжы з табой... Мы на мяжы,
Дзе стрэне жнівень твой нязгасны ліпень,
І кола сонца ўжо з гары бяжыць,
Каб восені бурштыннай келіх выпіць.

Крыху астыла палкасць летніх дзён
Пад вільгаццю дажджу схіліўшы плечы,
У зарапады восені ідзём,
Дзе знічак шлях вартуе Спаса вечнасць.

І хоць імжыстых туманоў сувой
Рыхтуе ўток у золата кілімаў, -
Зялёным шэптам ліст і мой, і твой,
На жаль, сустрэцца сёння не змаглі мы...

Пакуль хоць словам, шчыра, ад душы
З табою побач я ў твой дзень і вечар.
Мы на мяжы з табой, мы на мяжы
Непрадказальна хуткае сустрэчы.

28-29.07.2022    Ядвіга Доўнар(Кур'яновіч)

Пераклад Міраславы Стулькіўскай:http://stihi.ru/2022/08/22/366

Ми на межі з тобою... На межі,
Де стріне серпень твій яскравий липень,
І сонця коло вже з гори біжить,
Щоб бурштину в осінній келих влити.

Холоне літніх днів палкий едем
Під вогкістю дощу, схиливши плечі,
У зорепади осені ми йдем,
Де Спаса вічність шляхом крил лелечих.

І хоч туманів стелиться  сувій,
Готує осінь золоті полотна , -
Зелений шепіт листя мій і твій,
На жаль, ми не зустрілися сьогодні...

Хоч подумки, словесно, від душі,
Побуду день і вечір із тобою.
Ми на межі з тобою, на межі...
І зустріч наближаємо  обоє...


Рецензии
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.