Змовники

А в нас кохання так і не було.
Розлука загасила невиразне
Буденне почуття, що не змогло
Перерости в жаданий світлий празник.

Коли ми стрілись, спалені були
В обох нас душі. В ґрунті їх сухому
Було багато мертвої золи,
Та, що було живе, кричало в ньому.

І спомини до попелищ вели,
І інших рук, котрих ми не забули,
Тяглися тіні з милої імли
Минулого - і вбили ми минуле.

Ми не коханці - змовники були.
Та де й коли були щасливі вбивці?
Удвох ми все зробили, що змогли,
І мусимо йти далі поодинці.

         2013


Рецензии