Мая вёска

Гісторыя майго Рубля
праходзіць праз
далёкія стагоддзі.
Пажары ў ёй вялікія былі,
гарэла вёска два разы.
Фашысты знішчылі яе з зямлі.
Уставала вёска, зноў
і зноў із папялішчаў.
Адбудаваны ў ёй дамы.
Яна ў Расіі пабывала
і за Польскім часам.
Апынулася ў савецкім,
перабудову вытрымала
і жыццём жыве сучасным.
Праз кнігу Вабішчэвіча,
гісторыя майго Рубля
пячатным словам
у народ пайшла.
Вывучаць яе патрэбна
нам з вамі да канца…

20.04.21 г.


Рецензии