Пiдвал. Пiдлога. Дiти сплять...

Українська червнева ніч,
не віриться що поруч лихо...
Сплять дітлахи – звичайна річ,
в приміщенні пітьма та тихо.

Сплять безтурботно, бачать сни.
А їхнім матерям не спиться,
вслуховуються в ніч вони,
ні, не червневі громовиці,

а в ледве чутний лемент мін,
у завивання бомб ворожих,
з молитвою за міцність стін
й перекриття квартир порожніх,

за те, щоб вижили вони:
батьки та діти; та щоб ночі
спокійні були, щоб війни
не бачили б дитячі очі.
.
збiрка ЛIРИКА З ПРИСМАКОМ ПОРОХУ,2016-2022


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.