Vyhid Izrailya Kantata

1. Затремтіла нічна, віковічна пустеля,     
То велична хода під палаючим небом!  
У сльозах Раамсес і в тріумфі Ізраїль,
Бог спасає його, а Єгипет карає!
Посоромлений весь, без божків залишився,
Гнів Єгови не зніс, у покорі схилився!

2. Учорашні раби,       
Поставали панами! 
Єгиптяни усіх,
Збагатили дарами!
Бо вчорашніх панів,
Без воєнної драми,
Саваота сини -
Залишили з гробами!

3. Зорі Єгипту писали історію,    
Пильно лічили усі покоління,  
Бог серед ночі народжував націю!
Вибраним дітям готовив спасіння!

4. Людство такого тріумфу не бачило,
Слава розвіяла біль і наругу,
Світло від полум'я нищило темряву,
Хмара у спеку життя дарувала!

5. Господь Саваот!
Визволяє народ!
Чудеса і слава -
Його держава!

6. Фараон летить на крилах люті, 
Злобну пристрасть  збуджує реванш,
Втікачі панічним страхом скуті,
У вустах заплутались слова..!

7. Води безодні повстали як ворог,
Радість тріумфу потоне у морі?!
Дихає в спину погоні скаженість,
Долі єврейські тепер як мішені..!?!

8. Жахіття в народі
Та примхи вулкани,
І піняться хвилі,
Людської стихії..!
— Навіщо Мойсеє,
Ганебно померти?!?
Завів простодушних,
В смертельні  лабети!?!
"— Рятуй нас! Мойсей!
Вже досить смертей!
Спаси хоч дітей!
Мойсей..! Мойсей..!"

9. Серце Мойсея стійке і спокійне, 
Сила Всевишнього - віри основа!
Море покориться  Божому Слову,
Води смертельні дарують спасіння!

10. Бог потопляє  скакуна і вершника! 
Чинить над ворогом Своє правосуддя!
Брань переможну у святості звершує!
Славу Предвічного пізнають усюди!

11. Господь Саваот!
Визволяє народ!
Чудеса і слава -
Його держава!

12. Сила моя, пісня моя - Господь!
Спасіння моє, Бог батька мого!
Єгова мій Бог! Прославлю Його!
Бог-Воїн, Господь! Бог Саваот!

; Ян Ждан,  09.2020


Рецензии