Край морето

Приемам щедрата милувка на морето,
смарагдите на юни приютило.
Тук страсти от нечеховски сюжети
стаяват се на пясъка безкрили.

За кой ли път в омая съзерцавам
прибоя и безспира на вълните.
За мен морето винаги остава
божествена езическа обител.

Вълните ме изпълват с детска радост
и мислено пак замъци изграждам.
Усещам тук първичната наслада
от всяка жарка стъпка върху плажа.

Безгрижието във простора блика,
любовите от младостта възкръсват.
А бризът без умора тананика:
„Човече, да обичаш не е късно!“.

На твоя бряг безмълвно коленича,
море, покой и мощ за мен разкрило.
С бунтовно-нежна същност ме привличаш,
навек ме покоряваш с мъжка сила.


27.06.2022 г.            
Варна


Рецензии