Буслус

Уруз-хIяцIирули, ацIиб класслизи
ГIурра кьанкайубси махьикан Гъани.
Мерличи кайахъес пурбанбарайчи
Ил унзала гьалав тIашлири тахьли.

– Гьу, се бетаура, сен кьанкайубри?
«БецIли тIашаирив», дагван, «чебухъи?
АрхIеливан «хура чеввалкIахъунрив»?
Калун ургуд «гIярма виргIявиргили»?

Къунби гьандиркули, гьалар дурибти,
Урузиуб учIан, шинван вегъесли:
– Дирихьла пардавли фермала бухIна
ХI****ур ишбархIи бухъахъес берхIи,

ХIяйван-къачаличил неш аррякьири,
ЗянкъбикIул сягIятра тIашбизурлири,
Набзи «Айзи!» или жиэси аги:
Усули калунра, гьанкIли велкъайчи…

ДукаркIалра уршби, ахъ-гIяшбирули,
Пишбирхъялра рурсби, шутI-шутIбикIули,
БегI гьалаб сунени мар бурибхIели,
Гъанила уркIилис бахъ гьамадлири.


Рецензии