ТIентI

ХIязтали виркьули вамсурси Мурад
Ца бархIи мурили гьанкIли усулри.
Чинад бакIибсирил, халаси тIентIли
Урши чеваргъахъиб, бахъ кьацIбашули.

Сецад дугIиалра, саб чарбулхъули,
Мирхъван бучIули, саб жургъбикIули.
«Кабуршисгу!» или алавухъалли,
Тяп лямцIван хIулбала гьалаб белгъули.

Къагъсаурси урши харчизур хапли,
Журналличил тIентIлис сумсли вирхъули.
«Жагьаннаблизи бик! ГIурра берцур икI,
ДяхIимцIала-булан буутIнадбиубкъи…» –

Дуклумарлис гIергъи дуцI-тIяхIикIули,
ХIелбитIунси Мурад вахъ гIясилири.
Арбякьи бурхлиу паргъатбиубли,
ЧебдукаркIусиван тIентI лехIкахъилри.

Шишала бургIлуми цаладирхъули,
Виргесииб хъяша, хункI гьакIбирули:
– Дугели биалра хIу бусалъадну,
Нажас, се бирисал, тIашбизи гьари…


Рецензии