ХIура хIязтариркьади

ВахъхIи цунухъунси виштIал ВалихIян
ВакIиб кухнялизи сунтIурикIули:
– Диха, – викIар, – набзи илди тIалхIяна
Умудирисрану, лерил ибгили.

Бикас жагабизур уршила къайгъи,
Пахруличил хIеръиб бегIла виштIайчи:
– ХIу урши сайрину, касса машинти –
ТIалхIяна рурсбани дирар ицути…

Хьулухъунси сархес бурсивиубси
Хъяшала кIунтIуби далкIдариб децIли:
– Гьар бархIи кайсули, детIили сари
Наб ихди машинти, бецIли дергарти!

ХIед кьяйда набра, неш, зянкъдикIахъули,
Вухърала къалурби тIашдатес диги.
ХIяз-хIузла машинти гIяхIти диалри,
ХIура, неш, илдачил хIязтариркьади…


Рецензии