Косари

             Болгарский
             Мир и Время


               
                К О С А Ч И

                Отново тържествува светлината -
                лъчи струят над ниви и бърда.
                Окъпани обилно от росата,
                запяват птици в младите гнезда.

                Внезапен шум. Нареждат се косачи.
                Свисти стомана. Стелят се стебла.
                Един след друг мъжете тежко крачат...
                Замлъкват песни, чупят се крила!

                Ана  Величкова


                По картината "Косачи" от художника
                Павел Францалийски /1884-1956/


Рецензии