ШайтIа кьапIа

Касили сагал тIас, «СихIрукья» шейхли
Дудешли шляпаван чебииб хапли.
ШайтIа кьапIаличи мешуизурли,
Сунес сай пишяхъиб хъяша вахъ шадли.

Халаси тIаслиув виштIакаили,
Шина кIантIван вегъуб анхълизив урши.
Неш къяйцIрикIар: «Урши веткахъиб…» или
«Чудна вахесалра, хIергулра…» или.

ХIунтIена тIаслиув арцIи-кьарлизи
ДигIяникибси Шейх варгиб рузини.
– Агь, къурумсакъ! Селис хIу лехIкахъилри,
Рикахъили нешра итцад децIлизи?

– ПинцIукь! Жилис жаваб сен хIелугулри?
Хъумартурли, ургуд, хIела у хIуни?
– АхIенра. ХIушакIун: «Ва Шейх!» – дикIулра.
Ну шейх ахIенрану, ШайтIа кьапIара.


Рецензии