ХIу нуни ахъуцурцури

– Дудеш, хIуни ну тапван
ЗакивяхI урцахъулра,
Някъбачив тяп хIулаван
ХIуни ласикIахъулра.
 
Гервалтули, житаван
КъулдумегIикIахъулра.
Хъярхъси айгъирличивван
Аваракьли викулра.

ИшбархIи нуни хIура
Гавлагван гервалтари.
Дигадли, ахъуцили,
Бурхани айахъури. –

Зурбаси Зубайрузи
ЗузикIесииб Мурад.
Дудешли сунелаван
Бирисра или мурад.

Къалаван тIашкайзурли,
Ца гардалра хIелхъуси
Дудешличи хъяша сай
ЛегIевал хIяккайзурли:

– МушулвашухIеликIун
Нуни каркахъусири,
Гьанна хIела кьяшмауб
МакьлатIис хебу, гъари?


Рецензии