***

КУПАЛЛЕ

Ты глянь, зiхцiць на небе зорка
I месячык гайдаецца!
Чаму табе так прыкра, горка,
Чаму не усмiхаецца?
Цi ты не чуеш, як жалейкi
Купалле клiчуць, раяцца?
Дзяучаты з кветачак вяночкi
Зплятаюць, завiхаюцца!
Цi мо сумуеш, што вяночак
Рацэ аддаць ты мусiла?
Цi хто пакрыудзiу цябе ночкай?
Кажы, абы не хлусiла!


Рецензии