Дудешличи кагъар

– Дудеш, хIябилра кьяркьти
Лебгу ишди халати:
Набзибад дигIянбариб
ХIу туснакълизив виъни.

– Дудеш, гIязизси дудеш,
Мурт хIу чарулхъусири?
МуэртазивкIун даим
ХIу набчи кIапIиркулри.

Ца камси усаасли,
Набчил мушулвашулри,
Тимурла дудеш кьяйда
Тапла хIязли виркьулри.

Лушулри муэртазир
ХIуни нушала хъулри,
ХIуни унрубаниван
Удалтулри галгуби…

– Дудеш, хIу лебтачивра
цIакьси ахIенрив гьатIи?
Сен-сен хIела машина
Гьуйчиб ругбяхъибсири?

Машина вайси бурги,
Дудеш, хIезиб итхIели?
Яра бухънабаили,
Бииши хIусбухъунси?

БержибхIели биалли,
Машина ругбирхъуси –
ГIяркьила лерил шишни,
Дудеш, дялчасра нуни…


Рецензии