Нешла кумекчи

– Нуни хIед кумекбирис, –
РикIар риштIаси Хажи.
Сукруми, палтар ицис,
Хъулри ушкис, шин лерхис.

«Савгъатуна дицIахъес»
Дедили сумкабира,
Гьалакли базарличи
Гьунирратурли нешра,

Зайбухъахъи далайра,
Бигьи цIуб гьалайхъанра,
Дучили палтар-кьяшра
Ицесриибгу хъяша,

ДуцIарагибти шина
Батбухъун халдарира,
Чябхъдухъунти кIунтIрани
ДемхIахъур сунна дяхIра.

ЧIябар ицули лерли,
ШинкIабиуб хIевара.
Кьяшмаур цугдикибти
ТIускайуб порошокра.

Чилилра чедаайчи
Дирциб хъярхъли хъулрира,
ГIур… «неш разириахъес»,
Дирциб ганзухъунира.

ХIянчи тамандиубли,
Разириубгу Рази,
ХъайгIи чаррухъун нешли
Рикахъиб шишимтази:

Киражли дакибтиван
ЧIябуртира цIублири,
Ганзухъуни, гьаргала
ЦIубли шаладикIулри.

Нешли дубра хIехъили,
ДяхIимцIала гьабуциб,
Шинкьанкулалагъунти
Куц-кабиз чедаахъиб.

Рурсила дарданачи
Шагьри гъинчIризурлири.
Се биубсил хIергъули,
Разият уркIрухъири:

– Нуни ицухIели, неш,
ЧIябурти умулири –
Набчиб дукаркIес или
Нясдариб диэс жиндли.


Рецензии