Жалила жита

– Чилалра дилагъуна
Жита агара, марли,
ХIебумсули, тапличил
Даим хIязтабиркьуси.
Гьая лас-ласбарасли,
Кьяцалангра башуси,
Тяп балала силтIаван
ГIур къулдумегIбикIуси.
Гьачамалра хIеркIлизиб
АхIен ил куртIбяхIибси,
Аммаки ил цайналра
ЧехIебаира нясли.
Сапуйчил нуни кьяйда
ДяхI хIедирциб илини,
Амма биштIахIейчибад
ДяхIиван цIубли саби.
Халабаили саби,
Вацна бурцули саби.
Тамашала житази
ХьарикIулра гьар бархIи:
– Бурагу, Бизи, сен-сен
хI умули кавлулри?
Сецад хIязтабиркьадра,
ХIу сен нясхIебирулри?
Сапуйчил ну визукъи,
ХIеркIлизив куртIикIукъи,
БерхIилиу викасли,
НукIун «цIударирулра».
ДяхIиван цIуба хIевни
Гьар бархIи дарсдирукъи,
МаркIачIилис дилакIун
Дамгънардирули сари…
Вякьяили рурхIути
Халати кьерхIе хIулби,
Жита саб лехIкахъили,
КачIуби лимцIдирули.
– Нуван хIеркIлизиб базес
ХIейгули, бубшулрину,
ГIякьлу гIеббурухIели,
ХIу лехIхIебилзулрину,
Бугес гьалаб сапуйчил
КачIуби хIейцулрину,
ТIашбизи хIу грипплизи
Сен-сен биркудал, бузи.


Рецензии