Гушиубли или илцад висусив?

Хъябшси унрачирад неш чаррухъайчи
ВелхIун хапли ХIядис вахъ чIярикIули.
Гардвариб рузили ил эшварили,
Начурбазир риркьес гьалакрикIули.

Гардвируцад узи ахъли висули,
ХIякризур ХIялимат хIекьли рамсурли:
– ЗягIипикилрив хIу, ва Дила узи,
тIаш! ХIечи неш кьяйда лехIрилзас рузи.

Хили фонендоскоп, гьаргвариб урши,
УркIи-михъирличи лехIризур ибкьли:
– Марли, Дила узи убкIару, гъари? –
Рисирииб рузи узичир ахъли.

– ХIунтIениубли сай, сай ли уцIарли...
Се гямал бариша, неш хIеракIалли?
ХIила гъяжра умцис… Майсудгу, узи. –
КIилалра биса Сар, юрт бучIахъули.

– Ягъари, ХIялимат, хIу сен рисулри?
Ниъла шиша узис сен хIелугулри? –
Неш сари хъулиряхI дуцIли ляркьули, –
Селис Дила халат чекалгьусири?

Ванна ниъла шиша дубша архули,
Нешлисра рузисра пишяхъиб ХIяпиз.
– Сен хIеири хIуни, гушлира или, –
МалхIямли гъинчIризур ХIялимат узис.


Рецензии