Гимн-просьба аб дапамозе

О, Божа Пане, вечная любоў!
Праліў за нас Ты сваю Кроў.
Цярпеў Ты мукі страшныя,
Словы чуў абразныя.

Праз гэта смерць Ты перамог,
Адзін у Тройцы – вечны Бог.
І нам дазволь супрацьстаяць,
Уладу над сабою ўзяць.

Калі падыйдзе вораг блізка,
Няхай мы ўпадзём так нізка,
Каб сэрца скрухай ажывіць,
Каб прад Табой пакорным быць.

О Духу Божы, успамагай!
Падняцца з грэху Ты нам дай!
Глядзець на Крыж святы заўсёды
І мінаваць дурной дарогі!

Хавай нас ад шатана злога!
І ў вечнасць нам няхай дарога
Адкрыта будзе праз малітву!
Шатана пераможам у бітве!


Рецензии