Из цикла Савельич

САВЕЛЬIЧ ПАСЛЯ УСIX ФЕСЦЫВАЛЯУ. З ЦЫКЛУ "САВЕЛЬIЧ" З ЦЫКЛУ "ПУШКIН"

Савельiч Пушкiнскi забыты
На мiнулым свяце вялiкiм,
Чэрвень праходзiць i па збiтай
Каляiне на балi чужым.
Грынёву наурад цi азipнуцца
Назад, як, зрэшты, i прачнуцца,
Яго няхiтра стагоддзе змянiy,
Iншы, быццам бы пасарамацiy
Сваёю да вольнасцю хiтрай.
Цяпер Савельiч хоць чаго
Наурад цi мае за працу яго.
Дзipка у кiшенi толькi каравай
Насмешкай па сэрцу кальне,
Як дом, якi пойшоу, не верне.

САВЕЛЬИЧ ПОСЛЕ ВСЕХ ФЕСТИВАЛЕЙ. ИЗ ЦИКЛА "САВЕЛЬИЧ". ИЗ ЦИКЛА "ПУШКИН"

Савельич Пушкинский забытый
На прошлом празднике большом,
Июнь проходит по избитой
Колее на пиру чужом.
Гринёву вряд ли оглянуться,
Назад, как, впрочем, и проснуться,
Его немудрено сменил,
Иной век, будто пристыдил
Своею вольностью лукавой.
Теперь Савельич хоть чего
Едва ль имёт за труд его.
Дыра в кармане лишь корявой
Насмешкой по сердцу кольнёт,
Как дом ушедший не вернёт.
27 чэрвеня 2022


Рецензии