Дитячий страх

Сьогодні я бачив вибухи в небі,
То непевне зорі вмирали тандемом,
Лишаючи нас без свого тепла.
Від переляку,
заплющивши очі, немов немовля,
на одинці, поміж розвалин,
я дякував долі, що мене вберегла.

Вітер байдуже гуляє
привокзальною площею,
Неспішно оминаючи червоні калюжі.
Немовби від холоду -
погнувшись, стоять
поодиноко вцілілі ліхтарі,
Почорнілі від диму,
неначе згорівші сірники.

Серед руїн старих вулиць,
Примарами блукає той,
хто по волі чужій поляг.
А під завалами, свій останній писк,
вилають пару брудних дворняг

Десь далеко під ребрами,
живе наївний, дитячий страх,
що темрява сягає
самого небосхилу,
Адже, густими хмарами,
нам перекрили світило.
Лишь сяйва вогню,
ловить бліки розбита вітрина.
Та тільки єдине вселяє надію -
флагшток все стоїть,
А на ньому вітер розвіває порваний прапор, неначе вітрило.


Рецензии
Не лякайся, хлопчик, жахів,
А, ховайся, у підвал;
Або, їдь, у місто Рахів,
Там, не буде, ціх навал!

Владимир Тенигин   17.07.2022 22:32     Заявить о нарушении